بهگزارش میراثآریا، اعضای مجمع نمایندگان استان گلستان در مجلس شورای اسلامی امروز پنجشنبه ۴ بهمنماه ۱۴۰۳ با حضور در محل ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان با فریدون فعالی مدیرکل جدیدی این دستگاه اجرایی دیدار و گفتوگو کردند.
در این دیدار رمضانعلی سنگدوینی دبیر مجمع نمایندگان استان گلستان در مجلس شورای اسلامی و نماینده مردم شریف شهرستانهای گرگان و آققلا، عبدالغفور امانزاده نماینده مردم شریف شهرستانهای گرگان و آققلا، عبدالجلال ایری نماینده مردم شریف شهرستانهای کردکوی، بندرگز، بندرترکمن و گمیشان، سیدنجیب حسینی نماینده مردم شریف شهرستانهای مینودشت، گالیکش، کلاله و مراوهتپه، جمشید قائممقام نماینده مردم شریف شهرستانهای رامیان و آزادشهر، رحمتالله نوروزی نماینده مردم شریف شهرستان علیآبادکتول و عبدالحکیم آقآرکاکلی نماینده مردم شریف شهرستان گنبدکاووس در مجلس شورای اسلامی حضور داشتند.
تعامل میان دستگاهها، راه توسعه گردشگری
دبیر مجمع نمایندگان استان و نماینده مردم گرگان و آققلا در مجلس شورای اسلامی در این نشست گفت: گلستان با داشتن ظرفیتهای بینظیر در حوزه گردشگری، میراثفرهنگی و صنایعدستی، نیازمند همافزایی بیشتر میان دستگاههای اجرایی است. این تعامل میتواند بستری برای تسریع در اجرای پروژههای نیمهتمام و بهرهبرداری از فرصتهای موجود فراهم کند.
رمضانعلی سنگدوینی افزود: ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی با ظرفیتهای که دارد باید نقش خود را بهصورت پررنگ در رونق اقتصادی و تولید ناخالص استان ایفا کند.
او تصریح کرد: حضور مجمع نمایندگان استان با حضور همه اعضا در این جلسه نشان از اهمیت این ادارهکل دارد .
نماینده مردم گرگان و آققلا در مجلس شورای اسلامی در ادامه بیان کرد: یکی از دستگاههای که میتواند استان را از محرومیت نجات دهد ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی است. مهندس فعالی با مجموعه همکاران متخصص میتواند کاستیهای استان را جبران کنند.
او یادآور شد: غرب تا شرق استان نتوانسته به نسبت ظرفیتها و پتانسیلهایش ایجاد اشتغال و رونق اقتصادی داشته باشد که باید این رویه تغییر کند.
سنگدوینی تأکید کرد: مجموع نمایندگان مجلس شورای اسلامی استان پشتوانه ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری صنایعدستی هستیم و نیاز است همه همکاران و متخصصان سه حوزه با تمام توان پایکار بیایند تا بتوانیم تغییر مثبتی ایجاد کنیم.
او در پایان گفت: مردم ساکن در بافت تاریخی گرگان از ضوابط و مقررات حاکم گلهمند هستند و نیاز است تا با تجدیدنظر در این قوانین و مقررات دست و پاگیر به نفع مردم تغییر کند.
ضرورت حفظ هویت فرهنگی استان
نماینده مردم گرگان و آققلا در مجلس شورای اسلامی نیز در این دیدار با تأکید بر اهمیت میراثفرهنگی بهعنوان هویت استان گفت: باید با برنامهریزی مدون از آثار تاریخی موجود حفاظت کنیم و در راستای احیای آنها گامهای مؤثری برداریم. حفظ این هویت فرهنگی میتواند ضمن تقویت غرور ملی، گردشگران بسیاری را به گلستان جذب کند.
عبدالغفور امانزاده با اشاره به نیاز به مرمت بناهای تاریخی استان، بیان کرد: تخصیص اعتبارات ویژه برای حفاظت از میراثفرهنگی استان و توسعه گردشگری، یکی از ضروریات است.
او با اشاره به انتصاب مدیرکل میراثفرهنگی استان، گفت: خوشحالیم نیروی توانمند و کارآشنا در این ادارهکل با سه حوزه مأموریتی مهم منصوب شده است.
نماینده مردم گرگان و آققلا در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: میراث جهانی گنبدقابوس یکی از مواریث ارزشمند استان در سطح ملی و بینالمللی است؛ ازاینرو نمایندگان مردم استان در مجلس برای مرمت و ساماندهی این اثر شاخص حماست ویژهای خواهند داشت.
او با اشاره به برخی مشکلات مردم در حوزه میراثفرهنگی، گفت: بازنگری در حوزه ضوابط میراثی باید اجرایی شود که نمایندگان مردم استان در مجلس در این راه توان خود را بهصورت ویژه به کار خواهد بست.
استفاده از ظرفیتهای ساحلی برای توسعه اقتصادی
در ادامه این نشست نیز نماینده مردم شهرستانهای کردکوی، بندرگز، بندرترکمن و گمیشان، گفت: گلستان بهعنوان استانی ساحلی، ظرفیتهای بینظیری در زمینه گردشگری دریایی دارد که تاکنون از آنها بهرهبرداری مناسبی نشده است.
عبدالجلال ایری تصریح کرد: با ایجاد زیرساختهای مدرن و جذب سرمایهگذاری در این بخش، میتوان به توسعه اقتصادی منطقه کمک شایانی کرد.
او افزود: علاوه بر گردشگری ساحلی، پتانسیلهای طبیعی دیگر مانند تالابها نیز باید در برنامههای توسعهای استان موردتوجه قرار گیرند. همچنین برای حمایت از جوامع محلی، باید صنایعدستی مرتبط با این مناطق تقویت شود.
نماینده غرب استان گلستان در مجلس تأکید کرد: یکی از مشکلات در بحث ایجاد زیرساختهای گردشگری در استان فرآیند صدور مجوز است و برای توسعه زیرساختها نیاز است این فرآیند تسهیل شود.
او با اشاره به مشکلات مردم در بافتهای تاریخی استان، گفت: بافتهای تاریخی مشکلاتی را برای مردم به وجود آورده است و نیاز است این ضوابط و مقررات بهصورت تعاملی به نفع مردم تسهیل شود.
ایری با اشاره به مشکلات به جود آمده برای ایجاد زیرساختهای گردشگری در برخی نقاط استان به بهانه حفظ محیطزیست، تصریح کرد: محیطزیست خط قرمز بوده و برای ما اهمیت دارد اما اولویت نمایندگان مردم توسعه گردشگری باهدف ایجاد اشتغال و رونق اقتصادی است.
نگاه ویژه به شرق گلستان
نماینده مردم مینودشت، گالیکش، کلاله و مراوهتپه در مجلس شورای اسلامی نیز در این جلسه با اشاره به انتصاب مدیرکل جدید میراثفرهنگی استان گفت: مهندس فعالی در استانهای بزرگ کشور تجربه کسب کرده است و به مسائل و مشکلات سه حوزه مأموریتی ادارهکل آشنایی کامل دارند و این آشنایی امیدی برای آینده گردشگری استان به وجود آورده است.
سید نجیب حسینی بیان کرد: امیدواریم با حضور این تیم مدیریتی اقداماتی درخورشان جایگاه استان در صنعت گردشگری رقم بخورد.
او تأکید کرد: یکی از عوامل مهم رشد تولید ناخالص و مزیت نسبی استان به صنعت گردشگری گره خورده است.
نماینده مردم شرق گلستان در مجلس شورای اسلامی گفت: مناطق شرقی گلستان دارای جاذبههای طبیعی و فرهنگی منحصربهفردی هستند که نیازمند توجه بیشتری از سوی مسئولان است. توسعه زیرساختها در این مناطق علاوه بر رشد گردشگری، موجب اشتغالزایی و جلوگیری از مهاجرت خواهد شد.
او همچنین تأکید کرد که معرفی ظرفیتهای شرق استان در سطح ملی و بینالمللی میتواند تحولی بزرگ در توسعه این مناطق ایجاد کند.
گردشگری یکی از بهترین منابع ورود سرمایه به استان
نماینده مردم رامیان و آزادشهر در مجلس شورای اسلامی نیز در این جلسه ضمن تبریک انتصاب مدیرکل جدید میراثفرهنگی استان، گفت: مهندس فعالی با کوله باری از تجربه در استانهای شاخص در حوزه جذب توریست به استان خود بازگشتند که امیدواریم این تجارب برای توسعه گردشگری استان مثمر ثمر باشد.
جمشید قائممقام تأکید کرد: راه نجات استان گردشگری و کشاورزی است که مشترکات بسیاری با هم دارند. برگزاری جشنوارههای کشاورزی در استان ظرفیت خوبی برای جذب توریست است.
او با تأکید بر اینکه همه نمایندگان استان در مجلس به دنبال ایجاد ثروت در استان هستند، بیان کرد: ورود سرمایه به استان نقشی مهم در توسعه نگارستان ایران خواهد داشت و گردشگری یکی از بهترین منابع برای ورود سرمایه به استان است.
نماینده مردم رامیان و آزادشهر در مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه اکنون باید پتانسیلهای بالقوه گلستان به بالفعل تبدیل شود، گفت: تنوع اقوام، تنوع فرهنگی، گوناگونی اقلیم و ظرفیتهای طبیعی و تاریخی در کنار هنرهای سنتی فاخر استان از داشتههای منحصربهفرد گلستان برای توسعه گردشگری است.
او با تأکید بر نقش جنگلهای هیرکانی در جذب گردشگر، گفت: این جنگلها بهعنوان میراث طبیعی ثبتشده جهانی، فرصتی بینظیر برای توسعه گردشگری پایدار در استان هستند. حفاظت از این منابع طبیعی و ایجاد زیرساختهای مناسب در مناطق جنگلی و کوهستانی باید در اولویت قرار گیرد.
قائممقام خاطرنشان کرد: ایجاد مسیرهای گردشگری در این مناطق، علاوه برجذب گردشگران، میتواند جوامع محلی را نیز به لحاظ اقتصادی تقویت کند.
نقشه راه صنعت گردشگری گلستان تدوین شود
نماینده مردم علیآبادکتول در مجلس شورای اسلامی نیز در این جلسه با اشاره به اینکه مهندس فعالی در استانهایی که قطب گردشگری کشور بودند فعالیت کردند و با کوله باری از تجربه در استان حضور یافتند، گفت: نیاز است نقشه راهی برای صنعت گردشگری استان گلستان تدوین شود و با همکاری وزاتخانه مربوطه و تجمیع توان نمایندگان مردم استان در مجلس برای رونق استان تلاش کنیم.
رحمتالله نوروزی با اشاره به برگزاری نمایشگاه گردشگری و صنایع وابسته تهران در پایان بهمنماه سال جاری، گفت: این نمایشگاه بینالمللی بهترین فرصت برای معرفی داشتههای گلستان در حوزه گردشگری است و میبایست همه با همافزایی بهصورت ویژه و در شان استان در این رویداد حضور یابیم.
او خاطرنشان کرد: صنایعدستی، بهویژه در مناطق روستایی، میتواند بهعنوان محور اصلی اشتغالزایی و رونق اقتصادی استان عمل کند. حمایت از هنرمندان و تولیدکنندگان این حوزه باید در اولویت برنامههای توسعهای قرار گیرد.
نماینده مردم علیآبادکتول در مجلس شورای اسلامی با اشاره به نقش آموزش در ارتقای کیفیت محصولات صنایعدستی افزود: برگزاری نمایشگاههای ملی و بینالمللی برای معرفی این محصولات، تأثیر قابلتوجهی در توسعه بازارهای فروش خواهد داشت.
سند توسعه گردشگری با نگاه رونق اقتصادی استان تدوین شود
نماینده مردم گنبدکاووس در مجلس شورای اسلامی نیز در این جلسه گفت: به سه حوزه میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی باهدف رسیدن به اعتلای اقتصادی استان گلستان بهصورت ویژه توجه خواهیم کرد.
عبدالحکیم آقآرکاکلی با اشاره به اینکه ضعف استان در سنوات گذشته نبود نقشه راه روشن بوده است، تأکید کرد: سند توسعه گردشگری با نگاه رونق اقتصادی استان تدوین شود.
نماینده مردم گنبدکاووس در مجلس شورای اسلامی با اشاره به ظرفیتهای ویژه این شهرستان گفت: برج قابوس بهعنوان یک اثر ثبتشده جهانی، نمادی از توانمندیهای تاریخی و فرهنگی گلستان است و مشکلات آن باید هر چه سریعتر رفع شود.
او بیان کرد: توسعه زیرساختهای گردشگری در گنبدکاووس و تبلیغات گسترده، میتواند زمینهساز جذب گردشگران بیشتری شود.
آقآرکاکلی همچنین خواستار تسریع در تکمیل پروژههای گردشگری و تقویت تعاملات بینالمللی در این حوزه شد و افزود: سرمایهگذاری در حوزه گردشگری گنبدکاووس، با برخورداری از ظرفیتهایی چون برج قابوس، اسب و سوارکاری، شهر باستانی جرجان، امامزاده یحیی بن زید(ع) و... به توسعه اقتصادی کل استان کمک خواهد کرد.
او تصریح کرد: در کنار ادارهکل و مدیرکل جدید هستیم تا بتوانیم گلستانی پیشرو در سه حوزه میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی داشته باشیم.
این نشست با ارائه گزارش عملکرد و برنامههای پیشروی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان به پایان رسید.
انتهای پیام/
نظر شما